Det kan väl inte bara vara jag?

Det snackas en del om ett ämne på olika sociala medier som jag finner intressant. Dels för att det känns på riktigt som om jag är ensam om att tycka tvärtom. Ämnet jag tänker på är bråk i förhållande. Det många då tycker det är att bråka är normalt, hälsosamt och fullt friskt. Min åsikt är inte densamma. Jag tycker inte alls att bråk är hälsosamt eller normalt i något förhållande. Jag skulle aldrig orka vara med någon som ständigt bråkar. Skulle göra slut och hitta någon som inte är en drama-queen.

Jag och min sambo har detta året varit tillsammans i 7 år. Visst har vi bråkat under dessa år. Men det var i början. Ni vet lära-känna-varandra-perioden. Vi känner varandra in och utantill och vi behöver inte bråka. Dyker det upp några problem då pratar vi om det direkt och sen är det löst, utan bråk. Förstår mig inte på dom som tycker att det är onormalt att inte bråka. Att det då är något fel. För mig handlar det om om trygghet och att man känner varandra.

Samma gäller vänner. Jag hade aldrig orkat vara vän med någon som ständigt ska bråka med en. Det är inte normalt. Oftast så är det ju inte dig problemet ligger hos, det är hos den som alltid bråkar med dig. Osäkerhet och tillits-problem. Sök dig vidare till andra vänner som inte bråkar konstant. Jag lovar att du kommer hitta bättre vänner som har med självförtroende och som mår bra i sig själv.

Kommentera

Translate »